Mindfulness

Wat is Mindfulness?

“97% van de tijd is de mens niet gefocust op zijn doen of laten”. - Daniel Goleman.

Mindfulness is een training voor je brein op basis van denk-, relaxatie- en ademhalingsoefeningen. Je leert je energie te kanaliseren waardoor je jouw focus-vermogen traint. Hoe sta ik in contact met mijzelf? Wat doe ik nu met mijn tijd en hoe zou ik die beter kunnen benutten? Hoe interageer ik met mijn medemens en de buitenwereld? Je leert open en ontvankelijk te zijn voor jouw omgeving zonder vooroordelen. Waar haal ik nu écht kracht en energie uit? Mindfulness helpt je om bewuster en gelukkiger in het leven te staan.

 

Kan mindfulness iets voor mij betekenen?

Mindfulness is een ervaringsgerichte training. Je plukt de vruchten op middellange termijn. Doorheen de training zul je merken hoe vaak je door het leven fietst op automatische piloot. Zonder het te beseffen, beheersen die vastgeroeste gewoontes je leven. Bij mindfulness proberen we de focus weer open te stellen voor jouw omgeving. Kijk en luister naar je omgeving en verzilver kansen. Eyes on the prize!

De Mindfulness coach

Have you met Stefanie Vanbruwaene? Stefanie is mede-oprichter van Refloaw. Ze is van opleiding psychiatrisch verpleegkundige, een job die ze nog altijd met veel passie beoefent. Daarnaast heeft ze een groot hart voor haar medemens en houdt ze van een wandeling met haar viervoeter Nova en een aperitief op een zonnig terras.

“Als trotse, werkende mama van drie kids is mijn leven soms nogal hectisch. Er moest toch iets te doen zijn aan die stress en dat opgejaagd gevoel? Tijdens mijn zoektocht stootte ik al snel op mindfulness. Hé, wacht, mindfulwhat? Na veel lees- en opzoekwerk, startte ik vol overtuiging aan een professionele opleiding. Na een tijdje voelde ik - ondanks mijn drukke leven - weer positieve energie opborrelen.

Ik kon mijn gedachten weer ordenen, zag terug helder en kon alle stress naast mij neerleggen. Ik kreeg weer goesting om er tegen aan te gaan. Nieuwe inzichten, enkel en alleen door ademhalingsoefeningen, rust en kalmte op te zoeken en positive thinking. Al snel werd het voor mij heel duidelijk: dit wil ik aan anderen leren.” - Stefanie


Mindfulness voordelen

  • Meer zelfcontrole
  • Dealen met stress
  • Beter omgaan met (chronische) pijn
  • Optimistischer in het leven staan
  • Stoppen met piekeren
  • Emoties toelaten en begrijpen
  • Rust vinden en beter slapen
  • Beter communiceren tijdens moeilijke situaties en periodes

Mindfulness programma's

Heb je na het lezen van de inleiding het gevoel dat mindfulness iets voor jou kan betekenen? Dan kan je kiezen tussen onze twee programma’s: Float & Mind of Remind Your Mind. Aan elk coachingstraject gaat een kennismakingsgesprek vooraf. 

"Als mindfulnesscoach gaat mijn voorkeur uit naar het Float & Mind programma, floaten geeft als het ware een boost aan je mindfulness beoefening. Tijdens het floaten krijg je een audiofragment van een bodyscan of binaural beats te horen, wat ervoor zorgt dat je makkelijker kunt ontspannen." - Stefanie

Volgde je reeds het mindfulnessprogramma en heb je nood aan extra ondersteuning en begeleiding, dan kan je steeds bij Stefanie terecht voor vervolgsessies. 

Float & Mind programma

Met dit unieke en intensieve programma willen we inzetten op jouw fysiek en mentaal welzijn. De combinatie van individuele coachsessie en het wekelijks floaten zorgen ervoor dat de positieve effecten van je mindfulnessbeoefening sneller optreden. 

Dit programma bestaat uit 8 individuele coachsessie, de 'Remind your mind'-werkbundel, digitale audiobestanden om thuis verder te trainen en 8 floatsessies met audio. 

PRIJS: €1050

 

Remind Your Mind programma

Met dit 8 weken durende mindfulness programma zetten we in op jouw mentaal welzijn. Dit programma bestaat uit 8 individuele coachsessies, de 'Remind your mind'- werkbundel en toegang tot alle audiobestanden. 

PRIJS: €550

 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Stefanie via stefanie@refloaw.be.

Initiatie Mindfulness

60’ - €25/p.p.

Voor groepen van maximum 8 personen organiseren we workshops meditatie, waarbij je kennis maakt met de basistechnieken van meditatie binnen de wereld van Mindfulness. We reiken je enkele tools aan die je onmiddellijk kan toepassen in het dagelijks leven.

 

Je kan contact opnemen met Stefanie voor meer informatie via stefanie@refloaw.be.

Op het moment dat je ontspant, ben je in het nu. Ontspanning gaat verder dan de tijd.
Geen verleden, geen toekomst.

Terug naar boven