Mindfulness

Wat is Mindfulness?

“97% van de tijd is de mens niet gefocust op zijn doen of laten”. - Daniel Goleman.

Mindfulness is een training voor je brein op basis van denk-, relaxatie- en ademhalingsoefeningen. Je leert je energie te kanaliseren waardoor je jouw focus-vermogen traint. Hoe sta ik in contact met mijzelf? Wat doe ik nu met mijn tijd en hoe zou ik die beter kunnen benutten? Hoe interageer ik met mijn medemens en de buitenwereld? Je leert open en ontvankelijk te zijn voor jouw omgeving zonder vooroordelen. Waar haal ik nu écht kracht en energie uit? Mindfulness helpt je om bewuster en gelukkiger in het leven te staan.

 

Kan mindfulness iets voor mij betekenen?

Mindfulness is een ervaringsgerichte training. Je plukt de vruchten op middellange termijn. Doorheen de training zul je merken hoe vaak je door het leven fietst op automatische piloot. Zonder het te beseffen, beheersen die vastgeroeste gewoontes je leven. Bij mindfulness proberen we de focus weer open te stellen voor jouw omgeving. Kijk en luister naar je omgeving en verzilver kansen. Eyes on the prize!

De Mindfulness coach

Have you met Stefanie Vanbruwaene? Stefanie is mede-oprichter van Refloaw. Ze is van opleiding psychiatrisch verpleegkundige, een job die ze nog altijd met veel passie beoefent. Daarnaast heeft ze een groot hart voor haar medemens en houdt ze van een wandeling met haar viervoeter Nova en een aperitief op een zonnig terras.

“Als trotse, werkende mama van drie kids is mijn leven soms nogal hectisch. Er moest toch iets te doen zijn aan die stress en dat opgejaagd gevoel? Tijdens mijn zoektocht stootte ik al snel op mindfulness. Hé, wacht, mindfulwhat? Na veel lees- en opzoekwerk, startte ik vol overtuiging aan een professionele opleiding. Na een tijdje voelde ik - ondanks mijn drukke leven - weer positieve energie opborrelen.

Ik kon mijn gedachten weer ordenen, zag terug helder en kon alle stress naast mij neerleggen. Ik kreeg weer goesting om er tegen aan te gaan. Nieuwe inzichten, enkel en alleen door ademhalingsoefeningen, rust en kalmte op te zoeken en positive thinking. Al snel werd het voor mij heel duidelijk: dit wil ik aan anderen leren.” - Stefanie

 


Mindfulness voordelen

 • Meer zelfcontrole
 • Dealen met stress
 • Beter omgaan met (chronische) pijn
 • Optimistischer in het leven staan
 • Stoppen met piekeren
 • Emoties toelaten en begrijpen
 • Rust vinden en beter slapen
 • Beter communiceren tijdens moeilijke situaties en periodes

Mindfulness programma's

Heb je het gevoel dat mindfulness iets voor jou kan betekenen? Dan kan je kiezen tussen twee programma’s: Float & Mind of Remind Your Mind. Aan elk coachingstraject gaat een kennismakingsgesprek vooraf. 

"Als mindfulnesscoach gaat mijn voorkeur uit naar het Float & Mind programma, floaten geeft als het ware een boost aan je mindfulness beoefening. Tijdens het floaten krijg je een audiofragment van een bodyscan of binaural beats te horen, wat ervoor zorgt dat je makkelijker kunt ontspannen." - Stefanie

Volgde je reeds het mindfulnessprogramma en heb je nood aan extra ondersteuning en begeleiding, dan kan je steeds bij Stefanie terecht voor vervolgsessies. 

Float & Mind

Met dit unieke en intensieve programma zetten we in op jouw fysiek en mentaal welzijn. De combinatie van individuele coachsessies en het wekelijks floaten zorgen ervoor dat de positieve effecten van je mindfulnessbeoefening sneller optreden. 

Dit programma bestaat uit 8 individuele coachsessies, een praktijkcursus met opdrachten en oefeningen, digitale audiobestanden om thuis verder te trainen en 8 floatsessies met audio. 

PRIJS: €1199

 

Remind Your Mind

Met dit 8 weken durende mindfulness programma zetten we in op jouw mentaal welzijn. Dit programma bestaat uit 8 individuele coachsessies,een praktijkcursus met opdrachten en oefeningen en toegang tot alle audiobestanden. 

PRIJS: €680

 

 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Stefanie via stefanie@refloaw.be of reserveer een vrijblijvend KENNISMAKINGSGESPREK

Workshops

Ben je op zoek naar een moment van rust en bezinning in de drukte van het dagelijks leven? Wil je meer balans vinden tussen lichaam en geest? Dan nodigen wij jou graag uit om deel te nemen aan onze maandelijkse mindfulness workshops.

Elke maand staat in het teken van een nieuw en inspirerend thema, zorgvuldig ontworpen om jou te begeleiden naar een dieper begrip van jezelf en de wereld om je heen. De beperkte groep (maximum 6 deelnemers) garandeert een persoonlijke en ondersteunende sfeer.

 

Waarom deelnemen?

 • Rust en Ontspanning: Leer technieken om stress te verminderen en innerlijke rust te vinden.
 • Zelfbewustzijn: Ontdek en vergroot je bewustzijn van gedachten, emoties en lichamelijke sensaties.
 • Thematische Verdieping: Elke maand biedt een nieuw perspectief op mindfulness, met praktische oefeningen die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven.
 • Kleine groepen: Begeleiding op maat door onze ervaren mindfulness instructeur, met ruimte voor persoonlijke aandacht.

Praktische informatie

 • Duur: 90 minuten per sessie
 • Prijs: 40€ per workshop
 • Locatie: Refloaw
 • Tijdstip: 18u tot 19u30

Kalender 

 • Maandag 6 mei: Omgaan met piekeren

Schrijf je in voor de workshop naar keuze, plaatsen zijn beperkt. ONLINE RESERVEREN

Neem je liever in één keer deel aan alle vier workshops, of heb je interesse in een specifiek thema voor een aparte groep? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar stefanie@refloaw.be.

We kijken er naar uit om samen de reis naar mindfulness en innerlijke balans te verkennen. 

Op het moment dat je ontspant, ben je in het nu. Ontspanning gaat verder dan de tijd.
Geen verleden, geen toekomst.

Terug naar boven