Frequently asked questions

Wat breng ik mee?

Niks, alleen jezelf. Wij bieden handdoeken, oordopjes en al wat je nodig hebt ter plaatse aan. Ook badkledij is niet nodig. Je hebt een floatcabine voor jou alleen, niemand zal je storen.

Hoe wordt het water proper gemaakt?

Het water bevat 500 kilogram aan magnesiumsulfaat. Dat werkt als een natuurlijk ontsmettingsmiddel. Daarnaast gebruiken we een uniek filtersysteem dat het water tussen elke sessie zuivert en schoon houdt.

Kan ik floaten met claustrofobie?

We hebben bewust gekozen voor ruime floatcabines inclusief licht, goede ventilatie en rustgevende geluiden. Of je de deuren sluit en de lichten dooft is je eigen keuze. Het kan, maar is geen verplichting. Doe vooral waar je jou goed bij voelt. Gaat het mis of heb je vragen? Via een alarmknop en intercomsysteem staan wij op elk moment van de sessie met jou in contact. Jij hebt alle controle, wij zorgen voor de veiligheid.

Wat als ik in slaap val?

Dat kan, dat is een normale reactie. Door het gebrek aan zwaartekracht en de complete stilte kom je helemaal tot rust, slaap is dan ook een logisch gevolg. Geniet ervan en herlaad. Wanneer jouw sessie ten einde is, zal je zachtjes gewekt worden door de muziek die terug begint te spelen in de floatcabine.

Kunnen we met 2 floaten?

Floaten is een unieke solo-ervaring, je doet het dus alleen. Maar we streven wel naar inclusiviteit, iedereen is welkom. Vandaar dat je in sommige gevallen wel met twee kan floaten; een kind met een ouder, een persoon met een beperking die begeleiding nodig heeft, ... Heb je specifieke vragen? Twijfel niet om ons te contacteren. We zoeken samen naar een alternatief op jouw maat.

Wat als ik zwanger ben?

Tijdens het floaten wordt je gedragen door het warme water waardoor de druk op jouw lichaam volledig weg valt. Het verlicht je lichamelijke klachten zoals oa. rugpijn, pijnlijke gewrichten, vermindering van gezwollen voeten en enkels én het werkt het stressverlagend. Het toppunt van de beleving is dat de kans bijzonder groot is dat je jouw hartslag en dat van jouw kindje hoort.
Over het algemeen adviseren we floaten tijdens de zwangerschap tot 32 weken. En als jouw gynaecoloog het goedkeurt, kun je zelfs tot aan het einde van de zwangerschap genieten van deze bijzondere ervaring!

Terug naar boven